cégünről

Tartósság
Egy minőségi bútor a rendeltetésszerű használatnál nagyobb igénybevételt is el kell, hogy bírjon. Mi az egyedi bútorgyártás során minden esetben a tartós, hosszú élettartamú termékek készítésére törekszünk, így a funkcionális elvárásokhoz képest mindig túltervezzük statikailag bútoraink anyagát és szerkezetét. Ennek köszönhetően a tőlünk kikerülő íróasztalra nyugodtan rá lehet állni, a franciaágy elviseli, ha éppen öt gyermek ugrándozik rajta, a komód kibírja, ha ráülnek, nem szakad le az ágyneműtartó sem, ha netán könyveket pakolnak bele párna helyett, és az irodabútor a gondatlan használatot is jól viseli.

Technológia
Az egyedi bútorgyártás műhelyünkben a kézműves módszerektől kezdve egészen a legkorszerűbb CNC technológia alkalmazásával történik.

Beszállítóink
Nem csupán magunkkal szemben támasztunk magas követelményeket: beszállítóinkkal szemben is igényesek vagyunk. Épp ezért állandó, bevált partnerekkel dolgozunk együtt, akik csak és kizárólag első osztályú, kifogástalan minőségű alapanyagokat szállítanak nekünk.

Alapanyagok
A hagyományos tömörfa fajtáktól kezdve a legújabb fémekig és fémötvözetekig, ellenőrzött minőségű alapanyagokkal dolgozunk.

Tömör fa

1-2 colos vastagságú (1 col = 25,4 mm) tömörfa, a szíjjácsot (a faanyag természetes, de különböző színű csíkjait) kihagyjuk.

Furnérozott bútorlapok

Válogatott nemesfa furnérok, igény szerint akár egzotikus fákból is

Dekorlemezek 0,8 mm vastag dekorlemezek különféle változatos, impozáns borítással
Laminált bútorlapok

Bármilyen színű és mintázatú bútorlapok

Szálcsiszolt alumínium, bőr, műbőr, fém és egyéb mintás díszítések
Kárpitozott bútorok

Állandó, már kipróbált partnerekkel dolgoztatunk.

Üveg (biztonsági, színes, hajlított) Állandó, megbízható partnerekkel dolgoztatunk.
Fával burkolt fémszerkezetek

Ezt a megoldást statikai és dekorációs szempontból alkalmazzuk, mivel nagyon impozáns, egyedi hatás érthető el általa.

Furnér
1 mm vastagságú, élőfából hántolt falemez, amely bármilyen felületre (natúr forgácslap, MDF, íves felület, stb.) ráragasztható. Egy bútorcsaládra mindig ugyanabból az élőfából hántolt furnér kerül, nagy előnye a tömörfával szemben, hogy nem vetemedik.

Az egyedi bútorgyártáshoz nálunk használt fafajtákból néhány: tölgy, bükk, dió, cseresznye, nyír, körte, juhar, wenge, kőris, zebrano, indiai alma, mahagóni, palisander, ében, stb.

Felületkezelés
Érzékelésünk egyik fontos eleme a tapintás, bár ez sokszor nem is tudatosul bennünk. A lakásban való közlekedés közben óhatatlanul hozzáérünk bútorainkhoz, ahogy elmegyünk mellettük, az ajtókat és a fiókokat időről-időre megfogjuk a használat során, az asztalokra rákönyökölünk vagy ráfektetjük karunkat, a székekre és az ágyakra, kanapékra ráülünk vagy ráfekszünk…
A minőségi felületkialakítás tapintása kellemes érzéssel tölti el a használót (gondoljunk egy tökéletes csiszolású, meleg tapintású, sima fafelületre) és sokáig bírja a használati igénybevételt: a napfényt, a kiömlő folyadékot, az érintést, a port, a tisztítószereket stb.

A nagyfokú igénybevételnek kitett bútorok (pl. recepciós pult, bárpult) felületkezeléshez kopásálló lakkokat használunk, a folyamatos napsütésnek kitett bútorokat pedig UV álló anyaggal kezeljük. A lakkok matt, selyem- és magasfényű változatban állnak rendelkezésre.

Vasalatok
Az ajtó hangtalanul csukódik, a fiók magától visszacsúszik a helyére, a tolóajtó könnyedén és résmentesen záródik...
Mindez nem elérhetetlen álom, csupán a megfelelően megválasztott vasalatok függvénye. Az általunk alkalmazott vasalatok és kiegészítők felső- illetve középkategóriásak. Pár márka, amit kiemelkedő minősége miatt jó szívvel ajánlunk:

 • Blum
 • Hafele
 • Hettich
 • Schachermayer

Kiegészítők

 • Fiókbelsők
 • Kihúzható vagy kifordulós belső kosarak fémből
 • Dekoratív CD, pohár, valamint nyakkendőtartók
 • Teleszkópos ruhaakasztók
 • Távirányítós ruhaliftek
 • Belső és külső világítótestek
 • Távirányítós tolóajtók, változatos ajtónyitó mechanikák

Az ördög a részletekben bújik meg
Rugalmasság – egyetlen bútortól kezdve akár a komplett lakás, ház, iroda vagy irodaépület berendezéséig, bármilyen bútorral kapcsolatos igénnyel megkereshet minket.
A Megrendelő lakás- illetve bútorhasználati szokásait alapul véve tervezzük meg a berendezést, az ergonómiai szempontokat figyelembe véve. Az egyedi bútorgyártás során beépítjük a világítást, gondot fordítunk a vezetékek bemeneti helyeinek, a konnektorok/ kapcsolók helyeinek kialakítására is.

Szolgáltatásaink

Generálkivitelezés

Komplex irodabútor, üzlet-, vagy lakásberendezés megrendelése esetén, a burkolótól a festőn és villanyszerelőn át a vízvezeték-szerelőig a teljes szakmai vertikumot biztosítjuk.

Felmérés

A Megrendelő igényeinek és elképzeléseinek, bútorhasználati szokásainak, valamint a helyszín, helyiség adottságainak felmérése az egyedi bútorgyártáshoz.

Tervezés

A kész tervek megvalósítása mellett vállalunk saját tervezést elmondás, meglévő bútor lemodellezése vagy akár fotó alapján is. A professzionális tervezéshez CAD szoftvert használunk.

Árajánlat készítés

A felhasználásra kerülő anyagok függvényében több változatban is elkészítjük árajánlatunkat.

Kiegészítők beszerzése, legyártatása

Fémszerkezetek és szerelvények, üvegezés, világítás, kárpitozás.

Gyártás

Az egyedi bútorgyártás saját műhelyünkben, magasan képzett munkatársainkkal történik.

Szállítás

A szállítás saját teherautóval, gondosan csomagolt, sérülésmentes és tiszta körülmények biztosításával történik.

Összeszerelés és beépítés

Vállaljuk a legyártott bútor helyszínen történő összeállítását, illetve beépített bútor esetén természetesen minden esetben szakembereink végzik a beépítést.

Konyhagép és irodaszék forgalmazás: Elektro-top, Stulwerk

Referenciáink
Allianz Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
Pest Megyei Könyvtár (Szentendre)
Scholl cipőboltok
Credit Service Zrt.
Philip Morris Magyarország Kft.
GVA Robertson Hungary Kft.
April-D Kft.
Platán Idősek Otthona – 99 db apartman

Nappali bútor

A nappali otthonunkban az a helyiség, amelyikben zajlik az élet. Itt beszélgetünk családtagjainkkal és barátainkkal, itt tévézünk, olvasunk, eszünk, dolgozunk vagy épp játszunk, A nappali bútornak tehát meg kell felelnie mindezen funkcióknak.

Szekrénysor vagy inkább különálló szekrények? Egy nagyméretű dohányzóasztal vagy inkább sok kicsi lerakó? Könyvespolc vagy esetleg zárt szekrény? TV asztal, étkező- vagy íróasztal? Kanapé vagy inkább csak fotelek? Hány darab szék? Fontos alaposan átgondolni, hogy mit akarunk.

Előszoba bútor

Az előszoba fogad minket, ha hazaérünk, itt már ellazulhatunk, levehetjük a kabátot, cipőt, lerakhatjuk a táskát. Funkcionális helyiség, de induláskor innen visszük magunkkal az utolsó otthoni benyomásokat, érkezéskor pedig itt "eresztünk le" a fárasztó munkanap után.
Megoldandó feladat a cipő és kabát tárolása, a táskák, sálak, kesztyűk, sapkák, napszemüvegek, kulcsok, ernyők elhelyezése, stb. Meghatározó a tükör mérete és elhelyezése is, vagy hogy van-e ülőke, netán telefonasztal.

Konyhabútor

Életstílusunkhoz igazodva a konyha lehet egy apró teakonyha, lakókonyha, vagy – amerikai módra – a nappali része. De minden esetben az a legfontosabb, hogy a konyhabútor egyéni elvárásainkhoz legyen szabva méretében és elrendezésében, funkcióiban és persze stílusában is. A biztonságot is tartsuk szem előtt, hiszen a konyha a legveszélyesebb zóna otthonunkban.

Hálószobabútor

Életünk gyakorlatilag egyharmadát a hálószobában töltjük, ez a nyugalom, pihenés, intimitás helyszíne.
Mekkora legyen az ágy? Ágyneműtartós vagy anélküli típus az ideális számunkra? Beágyazzuk vagy leterítjük? Mekkora legyen az éjjeliszekrény? Hova tesszük a levetett ruhákat, szükséges-e egy öltözködőasztal?

 

Gardrób

A gardrób a beépített szekrénytől a különálló gardrób szobáig a kényelmesen és esztétikus ruhatárolást szolgálja. A gardrób kialakítása olyan kell legyen, hogy könnyedén megtaláljunk mindent, elférjen benne valamennyi holmink, és védje ruháinkat a gyűrődéstől, portól.

Vállfán vagy inkább polcon, összehajtogatva tároljuk a ruhákat? Fiókos vagy dobozos kialakítás a praktikusabb?

Fürdőszoba bútorok

Míg korábban a fürdőszoba pusztán funkcionális helyiség volt, napjainkra wellness szobává alakult át, amelyben a dekoratív fürdőszoba bútorok is hozzájárulnak jó közérzethez, komforthoz.
Zuhany vagy kád? Szükség van-e bidére? Nyitott polc legyen a kozmetikumok számára vagy zárt szekrény? Elrejtjük, beépítjük a mosógépet vagy elöl marad? Kell-e ide sminkasztal, szauna, fotel, stb.?

Kiegészítő kisbútorok

A telefonasztal, a lerakó- és konzolasztalok, a CD/DVD tartó, a berendezéshez harmonikusan illeszkedő virágtartó csupa olyan kisbútor, amely a kényelmet fokozza. Kevés helyet foglalnak, de más bútorral nem helyettesíthető funkciót töltenek be. Az egyedi bútorgyártás során készülő nagyobb berendezési darabok tervezésekor ezekről sem szabad megfeledkezni, ha egységes stílusú lakást szeretnénk.